Stufkenshoorcentrum Venlo, Panningen, Blerick, Venray
A A A
Venlo, Panningen, Blerick, Venray
Achmea
AGIS
CZ
Delta Lloyd
FBTO
Interpolis
IZA
IZZ
Menzis
Multizorg
OHRA
ONVZ
Trias
Univé
VGZ
Zilveren Kruis

Hoortoestellen op maat

Stufkens Hoorcentrum heeft vrijwel altijd een hoortoestel dat bij u past. Als dé hoorspecialist uit de regio biedt Stufkens u vanzelfsprekend een zeer breed assortiment hooroplossingen aan, waaronder de nieuwste hoorproducten die voorzien zijn van de laatste innovaties. Door dit brede assortiment is er voor elke individuele cliënt de juiste oplossing te vinden. Merkonafhankelijk maatwerk dus!

Hoorcentrum Stufkens kan u de volgende type hoortoestellen aanbieden: achter-het-oor hoortoestel (AHO), AHO met open aanpassing (LIHO) en In-het-oor hoortoestel (IHO). Vanzelfsprekend  heeft u in elke soort diverse uitvoeringen, merken en prijzen. Uw persoonlijke wens staat centraal bij Stufkens Hoorcentrum. U bent altijd welkom voor een gratis en geheel vrijblijvend advies en een gratis hoortest.

Achter-het-oor hoortoestel (AHO)

Een AHO-hoortoestel wordt onopvallend achter het oor gedragen. Het geluid wordt via een  dun, transparant slangetje en een oorstukje naar uw gehoorgang gebracht. Een AHO- hoortoestel is het meest gebruikte hoortoestel en kan worden gebruikt voor lichte en zware hoorverliezen. Het grote voordeel van een AHO-hoortoestel is dat het apparaatje meestal is voorzien van twee microfoons. Zo kunnen probleemloos geluiden van voor én achter worden onderscheiden en onaangename achtergrondgeluiden in drukke ruimtes eenvoudig worden gereduceerd. De AHO-toestellen zijn verder weinig onderhoudsgevoelig en de batterijen hebben een lange levensduur. Randapparatuur zoals tv, gsm of afstandsbediening kan eenvoudig en snel worden aangesloten aan het hoortoestel. Het minuscule kastje dat achter het oor wordt geplaatst is verkrijgbaar in vele kleuren. Van een onopvallende huidskleur tot een vrolijk fel of hip kleurtje.

Hoorcentrum Stufkens heeft altijd het juiste AHO-hoortoestel voor u, onafhankelijk van het type gehoorverlies, uw levensstijl, persoonlijke voorkeur, leeftijd of budget. Aangezien Hoorcentrum Stufkens geavanceerde hooroplossingen aanbiedt voor iedereen, is maatwerk gegarandeerd

In-het-oor hoortoestel (IHO)

Bij In-het-oor hoortoestellen zitten alle onderdelen in één en dezelfde op maat gemaakte behuizing. In de behuizingzitten zowel de microfoon, versterker, telefoon en batterij. Het complete hoortoestel wordt in de oorschelp/gehoorgang gedragen. IHO hoortoestellen zijn geschikt voor minder zware gehoorverliezen. Het grote voordeel van de IHO is dat wanneer het hoortoestel diep in de gehoorgang wordt geplaatst, de oorschelp ongewenste achtergrondgeluiden kan filteren. Het nadeel van de IHO-hoortoestellen is dat de techniek volledig in het oor wordt geplaatst en dus kwetsbaarder is voor oorsmeer en vocht.

De professionele audicien van Stufkens Hoorcentrum begeleidt de cliënt in alle stappen bij het vinden van het geschikte IHO hoortoestel. Uiteraard in volle overeenstemming met de individuele behoeftes. Ook hier garandeert Stufkens Hoorcentrum dus absoluut maatwerk.                                                                                                               Bron: Concha

AHO met een open aanpassing (LIHO)

Een bijzondere uitvoering van de hoortoestellen achter het oor is de Open Aanpassing. Er zijn twee soorten open aanpassingen te verkrijgen bij Stufkens Hoorcentrum. Allereerst de open aanpassing met het zogenaamde dunne slangetje. Het betreft een klein AHO-toestel met een zéér dun transparant geluidsslangetje. Deze hoortoestellen zijn vrijwel onzichtbaar. Het principe is vergelijkbaar met de standaard AHO, waarbij moet worden opgemerkt dat de open aanpassing met het dunne slangetje is bedoeld voor licht tot matig gehoorverlies.

Een tweede uitvoering van een Open Aanpassing zijn de LIHO-toestellen. De letters LIHO staan voor luidspreker in het oor. Bij een LIHO zit een minuscuul klein luidsprekertje in het oor terwijl het hoortoestel achter het oor wordt gedragen. Het grote voordeel van dit hoorsysteem is dat het geluid zeer zuiver en helder bij het trommelvlies komt. Door het luidsprekertje in het oor te plaatsen in plaats van achter het oor heb je tevens een minder groot kastje achter het oor. Gevolg is dat er minder versterking naar het trommelvlies hoeft aangezien het luidsprekertje al dicht op het trommelvlies zit. De kans op plotseling  afwijkende akoestische veranderingen door te harde slangetjes of verstopte kanaaltjes is ook minder groot.

Bron: Acto miniRITE

Ook op de LIHO kan met gemak randapparatuur zoals tv, gsm of afstandsbediening worden aangesloten. De aanpassing van een LIHO hoortoestel wordt door de audiciens van Stufkens Hoorcentrum uitgevoerd in verschillende stappen. In de loop van dit individuele proces wordt het toestel exact op maat gemaakt, volledig toegespitst op het individuele gehoorverlies, de vorm van uw oor en specifieke luistergewoontes. Hierdoor wordt het toestel optimaal aan uw behoeftes aangepast. Maatwerk gegarandeerd want horen is zeer persoonlijk.

Copyright by Stufkens Hoorcentrum 2015
Algemene voorwaarden | Created by 2Reclame

Venlo | Panningen | Blerick | Venray