Regio Venlo: 077-3520030
Regio Roermond: 0475-206012

info@stufkenshoorcentrum.nl
A A A

In het oor hoortoestel

In-het-oor hoortoestel (IHO)

Bij In-het-oor hoortoestellen zit alle techniek in één en dezelfde, op maat gemaakte behuizing.

Het complete hoortoestel wordt in de oorschelp/gehoorgang gedragen. IHO hoortoestellen zijn geschikt voor minder zware gehoorverliezen. Het grote voordeel van de IHO is dat wanneer het hoortoestel diep in de gehoorgang wordt geplaatst, de werking van de oorschelp gebruikt wordt, waardoor u bijvoorbeeld goed kunt horen of geluiden van voor of van achteren komen.

De audiciens van Stufkens Hoorcentrum begeleiden de cliënt in alle stappen bij het vinden van het geschikte IHO hoortoestel. Uiteraard in volle overeenstemming met de individuele behoeftes. Ook hier garandeert Stufkens Hoorcentrum dus absoluut maatwerk.

Stufkens Hoorcentrum heeft vrijwel altijd een hoortoestel dat bij u past. Als dé hoorspecialist uit de regio biedt Stufkens u vanzelfsprekend een zeer breed assortiment hooroplossingen aan, waaronder de nieuwste hoorproducten die voorzien zijn van de laatste innovaties. Door dit brede assortiment is er voor elke individuele cliënt de juiste oplossing te vinden. Merkonafhankelijk maatwerk dus!

Stufkens Hoorcentrum kan u de volgende type hoortoestellen aanbieden: achter-het-oor hoortoestel (AHO), in-het-oor hoortoestel (IHO) en luidspreker-in-het-oor toestellen (LIHO). Vanzelfsprekend heeft u in elke soort diverse uitvoeringen, merken en prijzen. Uw persoonlijke wens staat centraal bij Stufkens Hoorcentrum. U bent altijd welkom voor een gratis en geheel vrijblijvend advies en een gratis hoortest.

Achter-het-oor hoortoestel (AHO)

Een AHO-hoortoestel wordt onopvallend achter het oor gedragen. Het geluid wordt via een transparant slangetje en een op maat gemaakt oorstukje naar uw gehoorgang gebracht. Een AHO- hoortoestel is het meest gebruikte hoortoestel en kan worden gebruikt voor lichte en zware hoorverliezen. Het grote voordeel van een AHO-hoortoestel is dat door maatwerk te gebruiken de kans op feedback (of fluiten) minimaal wordt en er toch voldoende versterking gegeven kan worden. De AHO-toestellen zijn verder weinig onderhoudsgevoelig en de batterijen hebben een lange levensduur. Tegenwoordig bestaan er ook AHO-hoortoestellen die zónder maatwerk oorstukje gebruikt kunnen worden. Bij deze uitvoering gaat het geluid via een dun slangetje (thintube) naar de gehoorgang. Het slangetje wordt op zijn plek gehouden door een parapluutje of “dome”. De thintube toestellen zijn geschikt voor lichte tot matige gehoorverliezen.

Stufkens Hoorcentrum heeft altijd het juiste AHO-hoortoestel voor u, onafhankelijk van het type gehoorverlies, uw levensstijl, persoonlijke voorkeur, leeftijd of budget. Aangezien Stufkens Hoorcentrum geavanceerde hooroplossingen aanbiedt voor iedereen, is maatwerk gegarandeerd.

Luidspreker in het oor (LIHO)

Een bijzondere uitvoering van de hoortoestellen achter het oor is de luidspreker-in-het-oor: LIHO. Deze hoortoestellen zijn de kleinste toestellen die achter het oor gedragen worden. Bij een LIHO zit een minuscuul luidsprekertje in het oor. Daardoor hoeft het luidsprekertje niet meer in het toestel geplaatst te worden en kan het toestel een stuk kleiner worden. Het grote voordeel van dit hoorsysteem is dat het geluid zeer zuiver en helder bij het trommelvlies komt. Dit komt doordat de afstand van de uitgang van het toestel, het luidsprekertje, naar het trommelvlies zeer klein is. 

Op alle hoortoestellen kan eenvoudig randapparatuur zoals tv, gsm of afstandsbediening worden aangesloten.

Welk hoortoestel het beste voor u geschikt is, heeft te maken met de mate van versterking die u nodig heeft en of er medische bijzonderheden aan uw oor zijn. Wanneer u een oor heeft dat regelmatig vochtig is of zeer regelmatig schoongemaakt moet worden door een arts, zijn er beperkingen in het type hoortoestel dat voor u geschikt is. Onze audiciëns adviseren u graag over het toestel dat voor u het meest geschikt is.

© Stufkens Hoorcentrum 2024
Created by