Regio Venlo: 077-3520030
Regio Roermond: 0475-206012

info@stufkenshoorcentrum.nl
A A A

Headerafbeelding

Stappenplan

Van hoortest naar hoortoestel in zes stappen

Stap 1: intakegesprek en audiogram

Tijdens het intakegesprek neemt de vakaudicien van Stufkens Hoorcentrum een gratis hoortest af. Aan de hand van deze hoortest maakt hij een audiogram. Hierin wordt vastgelegd hoe groot het gehoorverlies aan beide oren is. Afhankelijk van het resultaat van het onderzoek dient er mogelijk een afspraak gemaakt te worden met de kno-arts of met een specialist in een audiologisch centrum. Dit in verband met het verkrijgen van een eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar. De audicien van Stufkens Hoorcentrum legt u glashelder de procedure voor het verkrijgen van een vergoeding uit.

Stap 2: keuze hoortoestel

Samen met de audicien doorloopt u de mogelijkheden: een hoortoestel achter het oor, hoortoestel in het oor, of een open aanpassing. Passend bij uw gehoorverlies. Nadat u een keuze heeft gemaakt, wordt er, indien nodig, een afdruk van uw oor en de gehooringang gemaakt. Uw hoortoestel wordt immers op maat gemaakt.

Stap 3: aanpassing hoortoestel

De audicien van Stufkens Hoorcentrum maakt met u een afspraak wanneer uw hoortoestel gereed is. De audicien zal het hoortoestel in uw oor aanbrengen en nauwkeurig afstellen op uw gehoorverlies. U krijgt een uitvoerige uitleg over de instellingen van het hoortoestel en over andere hulpmiddelen. Vanaf dit moment gaat u de hoortoestellen op proef testen.

Stap 4: eerste controle

De audicien heeft een nieuwe afspraak met u gemaakt voor een eerste controle. Tijdens deze controle kunt u uw volle tevredenheid over het toestel uitspreken, aangeven dat sommige instellingen gewijzigd dienen te worden of u kunt vrijblijvend aangeven dat u een ander soort of ander merk hoortoestel wilt uitproberen.

Stap 5: vervolgcontrole

De hoortoestellen worden op basis van uw ervaringen nog nauwkeuriger afgesteld voor een optimale verstaanbaarheid. De vervolgcontrole bestaat meestal uit een aantal consulten waarin zeer accuraat wordt gewerkt aan de laatste precieze afstelling.

Stap 6: definitieve aanschaf van uw hoortoestel

Uw hoortoestellen zijn nu geheel aangepast aan uw wensen. Na deze uitgebreide proefperiode gaat u over tot de definitieve aanschaf. Voor het verkrijgen van een vergoeding dient u nogmaals ter goedkeuring een afspraak te maken met de Kno-arts of het Audiologisch Centrum.

Bij Stufkens Hoorcentrum blijft de service natuurlijk continu doorlopen. De gehoorkwaliteit kan immers in de loop van de tijd verslechteren of juist verbeteren. U bent altijd van harte welkom voor een controle of voor een correctie in de afstelling van uw gehoortoestel. De audiciens van Stufkens Hoorcentrum vinden het zeer aangenaam om de vinger aan de pols te houden. Dit komt de kwaliteit van uw gehoor alleen maar ten goede en dat horen wij graag.

© Stufkens Hoorcentrum 2022
Created by