Regio Venlo: 077-3520030
Regio Roermond: 0475-206012

info@stufkenshoorcentrum.nl
A A A

Zorgverzekering en vergoedingen

Hoortoestellen

Graag informeren wij u omtrent de vergoedingen van hoortoestellen in 2024. Stufkens Hoorcentrum is verplicht om te werken volgens het door Zorgverzekeraars Nederland vastgesteld protocol (het keuzeprotocol Hoorzorg). Dit houdt in dat er volgens audiologische tests en vragenlijsten wordt gezocht naar het meest adequate hoortoestel.

Uw zorgverzekeraar vergoedt 75% van de kosten van een basishoortoestel vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en polis kunt u de resterende 25% eigen bijdrage vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering. Indien u verzekerd bent bij Achmea of Menzis zijn de vergoedingen wisselend. Dit is mede afhankelijk van uw polis voorwaarden. Vraag ernaar bij een van onze audiciens.

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor vergoeding is 35 dB gehoorverlies aan een oor, ongeacht het functioneren van het andere oor. Hiermee komen ook mensen met een eenzijdig gehoorverlies voor vergoeding in aanmerking. Voor aanvullende hulpmiddelen voor het gehoor geldt per 2013 ook het criterium van 35 dB gehoorverlies op het slechtste oor.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Stufkens via telefoonnummer 077-3520030.

Ringleiding/infrarood/FM

Ringleidingen, FM- of infraroodsystemen worden tot 100% vergoed door de zorgverzekeraar wanneer uw gehoorverlies (gemiddelde van metingen bij 1000, 2000 en 4000 Hz) 35 dB of meer is (VGZ hanteert een grens van 40dB) en u volgens het procotol van Zorgverzekeraars Nederland deze hoorhulpmiddelen nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het betreft hier een basis model. Enkele zorgverzekeraars staan bijbetaling toe indien u een meer geavanceerde uitvoering wenst.

Solo-apparatuur

Soloapparatuur wordt door de zorgverzekeraar in bruikleen verstrekt wanneer uw gehoorverlies (gemiddelde van metingen bij 1000, 2000 en 4000 Hz) 35 dB of meer is en u volgens het procotol van Zorgverzekeraars Nederland deze hoorhulpmiddelen nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Wek en waarschuwingssystemen

Bij een gemiddeld gehoorverlies vanaf 35 dB (gemiddelde van metingen bij 1000, 2000 en 4000 Hz) komt u in aanmerking voor vergoeding van wek- en waarschuwingssystemen. Dit wordt volledig vergoed, soms in eigendom, soms in bruikleen.

Hoortoestelverzekering

Sinds kort bestaat er de mogelijkheid om uw hoortoestel te verzekeren tegen verlies, diefstal en schade (van buitenaf) tijdens de proef periode. Meer informatie en voorwaarden kunt u vinden op de site van het Hoor Protectie Plan www.hoorprotectieplan.nl. Daarnaast biedt Stufkens de vervangingsgarantie, een verzekering tijdens de draagtijd van uw hooroplossing. Vraag uw audicien naar meer informatie. 

Voor uitgebreide informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars verwijzen wij u graag door naar www.hoorwijzer.nl. 

© Stufkens Hoorcentrum 2024
Created by